Mytí oken a výtahových šachet Praha

Mytí oken a prosklených budov v Praze i v celé bývalé Československé republice z lana bylo od pradávna specialitou většiny horolezců, provádějících výškové práce. Nejinak tomu bylo a je i u naší firmy. Mytím oken jsme si kdysi vydělávali na horolezecké expedice a provádíme tuto činnost pomocí klasické stěrky dodnes. Mytí oken a prosklení je sice zdánlivě jednoduchá činnost, ale umýt sklo z lana, kvalitně, bez šmuh a rychle umí jen zkušený „profík“, který už má něco za sebou. Troufnu si tvrdit, že naše firma provádí mytí oken a prosklení díky mnohaleté praxi velmi kvalitně a na vysoké úrovni.

 Kromě nesčetného množství umytých oken kanceláří, bytů a rodinných domů máme praxi s opakovaným mytím velkých, složitých oken a prosklení v budovách Národního technického muzea v Praze 7, CK Fischer v Praze 1 v Provaznické i Celetné ulici, Státního památkového ústavu v Praze 3, Pálffy paláce v Praze 1, řady škol a dalších velkometrážních ploch.

Technologie mytí oken:

  1. Zakryjeme všechny plochy, u kterých by mohlo při mytí oken dojít k jejich znečištění.
  2. Mokrým hadrem a vhodným čistícím prostředkem umyjeme rámy oken.
  3. Vodou s vysoce účinným speciálním prostředkem pomocí profesionálního rozmýváku a stěrky umyjeme skleněnou plochu okna
  4. Hadrem umyjeme a odstraníme stěrkou staženou špinavou vodu ze spodní části rámu okna a parapetu
  5. Umyté okno zkontrolujeme a pomocí kůže nebo mikrovlákna doleštíme případné drobné „šmouhy“ – podle potřeby buď „na sucho“, nebo s použitím prostředku na leštění skla
  6. V případě zájmu nabízíme též provedení vysoce kvalitní konzervace rámů Euro oken a dalších lazurovaných rámů oken a dveří pomocí konzervačních přípravků Sikkens Pflegeset. Jedná se o velmi šetrné odstranění nečistot s následnou konzervací povrchu laku před vlivy povětrnosti a obnovení jejich původního lesku

Toto klasické umytí oken stěrkami je vhodné provést i po celkovém mytí fasády tlakovou vodou, kdy na vnějších sklech oken zbydou zaschlé stékance vody.

Okna umíme mýt jak ze závěsu na laně, tak i pomocí žebříků s možností úpravy pro postavení na schodišti, nebo z mobilních a pojízdných lešenářských věží. Disponujeme samozřejmě také technikou různých profesionálních tyčí a nástavců – použití vhodné techniky záleží vždy na konkrétních podmínkách, které nejlépe posoudí náš výškový specialista při bezplatné prohlídce na místě před sjednáním zakázky.

Kromě mytí klasických oken provádíme též mytí prosklených výtahových šachet. Naši pracovníci jsou odborně proškoleni pro manipulaci s výtahy – mytí se často realizuje ze střechy výtahové kabiny v režimu „Revize výtahu“. Tuto práci léta provádíme ve spolupráci s firmami zajišťujícími servis výtahů – Výtahy Váňa a Schindler a.s.. Vnější plochy skel výtahové šachty pak umyjeme pomocí horolezecké techniky z lana.

Další naší související specifickou činností pak je mytí a odstraňování prachu z osvětlovacích těles, lamp, rohů a koutů chodeb a dalších obtížně přístupných ploch.

Objednejte si u nás umytí oken – budete příjemně překvapeni kvalitou, rychlostí i cenou!

Fotogalerie: